Oosterpoort Wonen gaat voor betere vastgoedsturing en kiest voor de VastgoedCloud van Batavia Groep

14-09-2023

Woningcorporatie Oosterpoort Wonen, gevestigd in Groesbeek, heeft gekozen voor de VastgoedCloud. Dico van Verseveld, manager Vastgoed & Regie, en Ardie Peters, Vastgoedregisseur, leggen uit waarom zij voor het platform van Batavia Groep hebben gekozen.

Na een selectietraject in 2022, werd duidelijk dat de VastgoedCloud het beste aansluit bij de wensen en behoeften van Oosterpoort. Een van de belangrijkste doelen van Oosterpoort Wonen is het optimaliseren van haar vastgoedsturing. “De verwachting is dat de VastgoedCloud ons gaat helpen met betere sturing van onze vastgoedactiviteiten en -plannen. Met de VastgoedCloud willen we integraal kunnen objectiveren, wat op dit moment nog wel eens blijft hangen in een subjectief gevoel, een idee, een aspect. We denken dat met de VastgoedCloud besluiten meer overwogen genomen kunnen worden. Op die manier kan er ook meer rust en vertrouwen komen in de plannen voor de middellange termijn.”

Met de VastgoedCloud willen we integraal kunnen objectiveren, wat op dit moment nog wel eens blijft hangen in een subjectief gevoel, een idee, een aspect. We denken dat met de VastgoedCloud besluiten meer overwogen genomen kunnen worden. Op die manier kan er ook meer rust en vertrouwen komen in de plannen voor de middellange termijn.

Dico van Verseveld manager Vastgoed & Regie
Quote Oosterpoort

Daarnaast kan de VastgoedCloud bijdragen aan het bewaken van de datakwaliteit, wat een belangrijk aspect is voor Oosterpoort Wonen. “In eerste instantie zullen voornamelijk collega's van de afdeling Vastgoed gebruikmaken van de VastgoedCloud. Na volledige implementatie kan het platform echter een bron van informatie worden voor meerdere afdelingen en collega's binnen de organisatie”, zo leggen Ardie en Dico uit. Dit aspect zal tijdens de implementatie de nodige aandacht krijgen. Oosterpoort Wonen kijkt vooral uit naar de Asset Module van de VastgoedCloud. “We verwachten dat daar de meeste dynamiek is en daar ook de meeste resultaten te behalen zijn.”

Met de keuze voor de VastgoedCloud van Batavia Groep zet Oosterpoort Wonen een belangrijke stap in het optimaliseren van haar vastgoedactiviteiten en het nemen van weloverwogen besluiten op basis van objectieve data.