Woonplus geeft de VastgoedCloud een centrale rol in het applicatielandschap

09-03-2023

Woonplus zet vol in op de toekomst en stapt over naar de VastgoedCloud. De woningcorporatie met 12.000 VHE’s in Schiedam werkt al geruime tijd met VIM en sinds een aantal jaar ook met PAM van Batavia Groep. Met de overstap naar de VastgoedCloud kiest Woonplus voor een applicatie waarmee zij op een simpele manier informatie over het bezit kunnen ontsluiten.

Ronald ter Burg, coördinator sturingsinformatie bij Woonplus, heeft als belangrijkste taak zorgen dat Woonplus op alle niveaus kan gaan werken en sturen op goede en goed toegankelijke informatie. Susan Grim, Assetmanager bij Woonplus, zorgt er op haar beurt voor dat de portefeuilledoelstellingen worden vertaald naar de complexen in de wijken. Samen hebben zij een belangrijke rol rondom de overgang naar de VastgoedCloud. In gesprek met Batavia Groep vertellen Susan en Ronald meer over het doel met de VastgoedCloud en de voordelen ervan.

Ronald: “Ons finale doel met de VastgoedCloud is om alle 2-dimensionale informatie (foto’s, plattegronden, etc) te managen via de VastgoedCloud en alle 1-dimensionale data (tekstueel, getallen) te managen via ons ERP systeem. Het ontsluiten daarvan zal ten dele ook via de VastgoedCloud verlopen, omdat die de complex-info fraaier weergeeft dan de BI-rapportages.” Susan vult aan: “Mijn voornaamste doel is om de beheerplannen van de complexen te ontsluiten en te beheren via de VastgoedCloud. Als we dit in de vingers hebben, en de rapportages ook beschikbaar zijn, willen we ook de complexsessies via de VastgoedCloud organiseren en bijhouden.”

Van strategie tot woonmakelaar, van vastgoed-financial tot onderhoudsplan-ontwikkelaar, iedereen maakt op enige wijze gebruik van de VastgoedCloud. Zelf vind ik de kaart-weergaven met complexen erg fijn, anderen zijn dol op de rapportage mogelijkheden, maar anderen zweren bij de gedetailleerde woning weergaven. Als geheel is natuurlijk de integrale oplossing heel fijn werken.

Ronald ter Burg coördinator sturingsinformatie
Woonplus Quote Zwart

Op de vraag waarom de keuze van Woonplus op de VastgoedCloud is gevallen, zegt Susan: “Toen ik een jaar geleden bij Woonplus begon was het erg ingewikkeld om enerzijds informatie over buurten en complexen op te vragen en anderzijds om informatie over buurten en complexen te verspreiden. Ik hoop dat de VastgoedCloud hier deels in kan ondersteunen omdat het meer gebruiksvriendelijk is dan VIM.” Ronald zegt: Afgezien dat we met de stap van VIM naar de VastgoedCloud weer een tijdje “toekomst-proof” zijn, kijken we uit naar de integratie met de modules voor Portefeuille- en Assetmanagement, naar de rapportage mogelijkheden, naar de fraaie grafische weergaven (ook van onze ERP-data) en naar de koppeling met info van derden, zoals Springco.”

De VastgoedCloud wordt breed in de organisatie gebruikt. “Van strategie tot woonmakelaar, van vastgoed-financial tot onderhoudsplan-ontwikkelaar, iedereen maakt op enige wijze gebruik van de VastgoedCloud, zegt Ronald. Zelf vind ik de kaart-weergaven met complexen erg fijn, anderen zijn dol op de rapportage mogelijkheden, maar anderen zweren bij de gedetailleerde woning weergaven. Als geheel is natuurlijk de integrale oplossing heel fijn werken.” Susan: “Zoals Ronald al zegt is veel functionaliteit mooi en fijn om mee te werken. Mijn favoriete functionaliteit zijn de kaarten die supersnel zijn aan te passen aan de behoefte op dat moment. Een visuele weergave van strategie tot energielabels op een kaart geeft verdieping aan mijn werk.”

Mijn favoriete functionaliteit zijn de kaarten die supersnel zijn aan te passen aan de behoefte op dat moment. Een visuele weergave van strategie tot energielabels op een kaart geeft verdieping aan mijn werk.

Susan Grim Assetmanager
Woonplus Quote Zwart

Op de vraag of Woonplus tips heeft voor andere corporaties, zegt Ronald: maak een goed ontwerp van welke applicatie je gebruikt voor welke gegevens, en hoe al die apps met elkaar moeten samenwerken. Probeer dat daarna zo simpel mogelijk te krijgen, dat versimpelt de vastlegging, de data-betrouwbaarheid, en de overzichten. Wij geven de VastgoedCloud daarin een centrale rol.”