Wierden en Borgen: De VastgoedCloud is echt een tool van ons allemaal

19-03-2024

Wierden en Borgen is sinds eind vorige maand live met de VastgoedCloud! De woningcorporatie uit Bedum werkte al met VIM en is nu overgestapt naar de VastgoedCloud. Richard Winter, Assetmanager bij Wierden en Borgen, vertelt hoe de corporatie met de VastgoedCloud meer inzicht heeft in het bezit en legt uit waarom de VastgoedCloud een tool van de hele organisatie is. En hoe helpt de VastgoedCloud de datakwaliteit van Wierden en Borgen te verbeteren?

Datakwaliteit
Richard begint het gesprek: “Als Assetmanager ben ik natuurlijk veel met vastgoedsturing bezig. Goede tooling is daarbij belangrijk. Ik denk dat de VastgoedCloud corporaties heel erg kan helpen bij het op een goede wijze presenteren van vastgoedinformatie. De kracht van de VastgoedCloud is daardoor óók het inzichtelijk maken van wat er fout is. Net als iedere corporatie, zijn wij druk bezig om onze data op orde te krijgen. Omdat de VastgoedCloud de informatie duidelijk presenteert, zien we nu heel snel welke informatie niet klopt. Daar helpt de VastgoedCloud ons nu al mee.”

Operationeel wordt de VastgoedCloud met name gebruikt om informatie te ontsluiten. Ik gebruik het veel voor het maken van analyses, maar ook de technische administratie en de afdeling financiën krijgen door foto’s en bijvoorbeeld de koppeling met Streetview een beeld van onze woningen. De VastgoedCloud is echt een tool van ons allemaal.

De VastgoedCloud is een tool van de hele organisatie
Wierden en Borgen heeft bij de start van de implementatie intern rondgevraagd welke informatie collega’s in de VastgoedCloud willen zien. Er is toen ook meteen bepaald wie deze informatie gaat beheren. Mede daarom is de VastgoedCloud een breed gedragen platform.

Richard legt uit: “Iedereen maakt op zijn eigen manier gebruik van de VastgoedCloud. Operationeel wordt de VastgoedCloud met name gebruikt om informatie te ontsluiten. Ik gebruik het veel voor het maken van analyses en hetzelfde geldt voor beleidsadviseurs, portefeuillemanagers en de adviseur duurzaamheid.  Verhuurmakelaars gebruiken de VastgoedCloud bijvoorbeeld om snel inzicht te krijgen in de strategie van een woning en wijkbeheerders zoeken eenvoudig op welk bezit van ons is, als ze door een wijk rijden. Maar ook de technische administratie en de afdeling financiën krijgen door foto’s en bijvoorbeeld de koppeling met Streetview een beeld van onze woningen. De VastgoedCloud is echt een tool van ons allemaal.”

We merkten al na een paar dagen dat informatie in de VastgoedCloud veel makkelijker bij te houden is. Van collega’s krijg ik complimenten over de frisse look and feel van de VastgoedCloud. En eindelijk hebben we beeld bij een woning in plaats van statische informatie.

Enthousiaste reacties
De reacties van collega’s zijn dan ook enthousiast. Richard: “We merkten al na een paar dagen dat informatie in de VastgoedCloud veel makkelijker bij te houden is. Van collega’s krijg ik complimenten over de frisse look and feel van de VastgoedCloud. En eindelijk hebben we beeld bij een woning in plaats van statische informatie.”

De volgende stap
De VastgoedCloud is nu live en wordt volop gebruikt. Toch staan er nog allerlei wensen en verbeteringen op de planning. “Ik krijg nu al veel vragen en wensen van collega’s om nog meer informatie aan de VastgoedCloud toe te voegen. Het leeft enorm in de organisatie en zelf heb ik ook nog allerlei plannen. Als Assetmanager ben ik verantwoordelijk voor de beheerplannen. We hebben er in eerste instantie voor gekozen om de beheerplannen uit VIM in de VastgoedCloud te zetten. Maar in de loop der jaren heb ik wensen verzameld die we ook gaan toepassen in de VastgoedCloud. De beheerplannen worden de komende tijd dan ook uitgebreid.”

Tot slot voegt Richard toe: We hebben met de VastgoedCloud inzicht gekregen in de datakwaliteit, die we nu stap voor stap kunnen verbeteren.”