Vidomes kiest voor VIP en PAM

11-06-2020

Vidomes streeft naar verdere professionalisering vastgoedsturing en kiest voor VIP en PAM
Vidomes heeft gekozen voor het Portfolio- en Assetmanagement Model en Vastgoed Informatie Portaal van Batavia Groep. De corporatie beheert en verhuurt circa 18.000 woningen in gemeenten rondom Den Haag en was op zoek naar een manier om de doelen en het beleid van het bezit beter, sneller en efficiënter bij elkaar te brengen. Daarnaast wil Vidomes de afwegingen in het tactische deel van het proces (maatschappelijk, vastgoed en financieel) beter kunnen ondersteunen.

Na een uitgebreid selectietraject viel de keuze op tooling voor vastgoedsturing van Batavia Groep. De visualisatie, presentatie én het gebruikersgemak van VIP en PAM gaven de doorslag in het keuzetraject.

Hoge verwachtingen
Met de keuze voor VIP en PAM verwacht Vidomes haar data sneller en eenduidiger te kunnen analyseren. Linda Boender, Assetmanager bij Vidomes, licht toe: “We verwachten onze plannen veel sneller te kunnen doorrekenen en het effect op bijvoorbeeld de financiële ratio’s of maatschappelijke prestaties in beeld te krijgen. Ook hopen we onze collega’s blij te kunnen maken met mooie overzichten, data per complex, kaartjes, foto’s en plattegronden op één plek”.

Meer data in VIP
De implementatie van PAM en VIP is inmiddels in volle gang. Linda: “We verwachten dat we na de implementatie van PAM en de basisversie van VIP nog lang niet klaar zijn. We horen nu al collega’s die dolgraag hun ‘data’ en gegevens in VIP kwijt willen”.

Wilt u meer informatie over VIP of PAM? Neem contact op!

Jeroen Vierkant (2)
Jeroen van Vliet Algemeen Directeur