Vidomes stapt over op de VastgoedCloud

01-03-2022

Woningcorporatie Vidomes werkt aan verdere professionalisering van de vastgoedsturing. Daarom stapt ze dit jaar over naar de VastgoedCloud van Batavia Groep. Claire Wolfs, projectleider bij Vidomes zegt: “Ik zie het als een grote kans om onze data op één plek te ontsluiten en te raadplegen. Zo komen gegevens uit meerdere systemen heel mooi in de VastgoedCloud samen.”

Vidomes Stapt Over Naar De Vastgoedcloud Batavia Groep

Naar de Cloud

Vidomes is een ondernemende woningcorporatie in de rand van Haaglanden, en richt zich op mensen met onvoldoende kansen op de woningmarkt. Vidomes beheert en verhuurt circa 18.000 woningen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. De Zuid-Hollandse corporatie maakt al naar tevredenheid gebruik van Vastgoed Informatie Portaal (VIP) en het Portfolio- en Assetmanagement Model (PAM) van Batavia Groep. De VastgoedCloud is het nieuwe integrale platform dat de verbindende schakel is tussen verschillende databronnen.

Real-time gegevens

“Je ziet nu al dat voor veel applicaties een cloudoplossing is. Logisch, want het is makkelijker om koppelingen met andere systemen te maken en data te ontsluiten”, maakt Claire Wolfs duidelijk. Als projectleider is Claire verantwoordelijk voor de migratie van VIP en PAM naar de VastgoedCloud. “Na de implementatie van de VastgoedCloud is de informatie over ons bezit altijd actueel, op elk moment, omdat de verschillende systemen die wij gebruiken real-time met elkaar kunnen ‘praten’.”

Na de implementatie van de VastgoedCloud is de informatie over ons bezit altijd actueel, op elk moment, omdat de verschillende systemen die wij gebruiken real-time met elkaar kunnen ‘praten’.

Een data-omgeving

Het grote voordeel van de VastgoedCloud ten opzichte van VIP en PAM is volgens Carola van Endt, adviseur bij Batavia Groep: “Dat je data uit verschillende bronnen, zoals een ERP-systeem, kan beheren op woning-, wijk- en complexniveau. Dat is een belangrijk verschil. Deze data kun je dan gezamenlijk presenteren in je beheerplan. Vidomes heeft straks één softwarepakket, de VastgoedCloud, waarmee ze zowel kunnen registreren, controleren, presenteren, analyseren en simuleren.”

Voor iedereen die plannen maakt

Nu zijn het vooral de afdelingen Assetmanagement en Sociaal beheer die gebruikmaken van de voorlopers van de VastgoedCloud, maar daar komt na de migratie verandering in. De applicatie is namelijk bedoeld voor iedereen die plannen maakt rondom vastgoed of bezitsinformatie wil raadplegen.

“We zien dat cijfermatige informatie heel beeldend wordt, waardoor het meer gaat leven binnen de organisatie. We horen nu al van collega’s dat ze volop ideeën hebben om meer informatie toegankelijk te maken, bijvoorbeeld waar scootmobielplekken zijn, of de groenvoorzieningen zich bevinden. Een groot voordeel is ook de vrijheid die je hebt bij de inrichting van de VastgoedCloud. We kunnen als organisatie zelf bepalen welke data we wel en niet laten zien. Dat je die keuze hebt is heel prettig”, sluit Claire af.