Carola van Endt over software voor woningcorporaties

12-10-2021

Adviseur Carola van Endt vertelt in onderstaande video over haar werk voor Batavia Groep. Bekijk de video of lees de transcriptie. 

Carola van Endt

Ik ben Carola van Endt en ik werk bij Batavia groep alweer geruime tijd. Al zo’n twaalf jaar werk ik hier als adviseur. Ik houd me voornamelijk bezig met implementaties van onze software applicaties. Dat was eerst VIM en daarna ook VIP, de nieuwe interface en nu dus De VastgoedCloud. Dat is een nieuwe applicatie die we nu op dit moment uitrollen bij onze klanten.

Werkzaam in corporatiesector

Na mijn opleiding heb ik eerst als wetenschappelijk medewerker gewerkt bij Nibud, maar daarna ben ik al vrij snel de corporatiesector in gegaan. Daar heb ik een aantal jaar gewerkt als beleidsmedewerker en daarna heb ik ook nog op de afdeling Informatisering gezeten. Daarbij heb ik als beleidsmedewerker ook gewerkt met VIM, het vastgoedinformatiemodel. Echt jaren terug. Daar was ik dus klant van Batavia Groep en zo ben ik ook in contact gekomen met Batavia groep en met Jeroen van Vliet. En zo ben ik uiteindelijk hier terechtgekomen. Dus ik zit aan de andere kant als adviseur van de producten.

Werken bij Batavia Groep

Ja ik vind het zelf heel leuk om te werken bij Batavia Groep. Ik heb het heel goed naar mijn zin. Wat ik vooral leuk vind is dat je met heel veel klanten contact hebt. Dat vind ik altijd een heel leuk onderdeel van mijn werk. En daarnaast dat je ze kan helpen bij het verbeteren van hun werk. Dat ze echt iets hebben aan de applicatie. Het is natuurlijk niet alleen de software, maar ook de manier van: Hoe pas je het nu toe? En hoe kan ik de software inzetten in mijn werk?

Ik vind het zelf altijd heel leuk om dat met mensen te bespreken en die kennis over te dragen. En daarnaast ben ik ook wel iemand van de cijfertjes, dus ook rondom data en analyses. Dat vind ik ook altijd heel leuk om me meer in te verdiepen, om te kijken: wat kunnen we daar nu voor gegevens uithalen? En ja, dat is eigenlijk de combinatie van mijn werk hier en wat ik leuk vind om te doen.

Implementatie van De VastgoedCloud

Er zit wel een onderscheid in de nieuwe klanten die we nu krijgen, want eigenlijk alle nieuwe klanten die gaan niet meer naar VIM of VIP, maar die gaan direct naar De VastgoedCloud. En we hebben natuurlijk bestaande klanten die op dit moment VIM en/of VIP als interface gebruiken. Die gaan we overzetten naar De VastgoedCloud en daarbij is het vooral belangrijk dat we de klant zo willen ondersteunen dat het natuurlijk zo soepel mogelijk verloopt.

We zijn nu met de eerste implementaties bezig. De meerwaarde van De VastgoedCloud ten opzichte van VIM is gewoon zo groot. Eigenlijk zou je het liefst alle klanten heel snel over willen zetten nu, maar goed dat past niet voor iedereen. Zowel voor ons niet, als voor de klant zelf. Het is gewoon mooi om te zien hoe je de mutaties kan bijhouden in de data. Hoe je veel meer inzicht hebt in je data ten opzichte van ook het huidige VIM-model.

Vernieuwde interface

De interface van De VastgoedCloud is vrijwel vergelijkbaar als VIP, dus dat is wel fijn voor de eindgebruikers dat zij die stap al hebben gemaakt. En dan is het meer aan de kant van het datamodel waar nu echt de wijzigingen voor komen.

Enthousiaste klanten

Ik zie vooral veel enthousiaste klanten die heel blij zijn met de manier waarop we De VastgoedCloud hebben opgezet, hoe dat hele datamodel in elkaar zit. Hoe we ook werken met standaardisaties, dus dat het ook eenvoudiger is om data vanuit andere bronnen te koppelen of data te combineren. Vooral veel positieve feedback die we op De VastgoedCloud krijgen.