Batavia Groep op Corporatieplein: alle invalshoeken van vastgoedsturing verbinden

02-09-2019

Door Johan van den Beld | CorporatieMedia

Batavia Groep: Alle invalshoeken van vastgoedsturing verbinden
Hoe digitaliseren en optimaliseren woningcorporaties hun vastgoedsturing? Het antwoord op die vraag staat op 26 september centraal bij Batavia Groep tijdens CorporatiePlein. Het bedrijf is die datum één van de exposanten op de vakbeurs, en wij spraken vooraf met Algemeen Directeur Jeroen van Vliet.

“Bij vastgoedsturing zijn verschillende disciplines aan de orde die elk hun eigen behoefte aan vastgoeddata en -informatie hebben,” begint Jeroen. “Batavia Groep is van oudsher expert in het verbinden van al deze invalshoeken. Dus waar een ERP-systeem vooral vanuit het huurcontract is opgebouwd, een TMS vanuit het waarderingscluster, een MJOB vanuit het onderhoudsblok, BIM vanuit bouwkundige elementen en de financiële prognose vanuit administratieve complexen, vraagt vastgoedsturing om verbinding van al deze invalshoeken.”

Big data knooppunt
“Met onze software brengen wij al deze facetten samen,” gaat Jeroen verder. “In onze nieuwe VastgoedCloud wordt bijvoorbeeld de datakwaliteit continu gemonitord, is van alle mutaties inzichtelijk door wie, wanneer en met welke status gemuteerd is en zijn alle datastromen tussen de verschillende invalshoeken transparant. In onze visie is het werken met open standaarden een must. Daarom hebben wij in de VastgoedCloud VERA leidend gemaakt bij het ontwerp. En vanuit de open standaarden die sectorspecifiek zijn, maken wij ook de verbinding naar de standaard definities die door de overheid worden gebruikt. Hiermee kan via de VastgoedCloud ook zonder moeite een wereld aan open data worden ontsloten.”

Hiermee kan via de VastgoedCloud ook zonder moeite een wereld aan open data worden ontsloten”

“Bij het ontsluiten van dit ‘big data knooppunt’ werken we met onze eigen tooling – VIP en PAM – en PowerBI. In onze eigen tooling staat het op maat, per rol of zelfs per persoon kunnen aanbieden van informatie die vanuit het proces relevant is centraal. Informatie in beeld, grafiek, tekst en kaart wordt eenvoudig gecombineerd in de gewenste samenstelling en is overal via onze VastgoedCloud beschikbaar.”

In gesprek
“Bezoekers van CorporatiePlein kunnen op onze stand onze oplossingen voor vastgoedsturing en vastgoedinformatie komen bekijken,” vertelt Jeroen. “Om er zeker van te zijn dat onze experts genoeg tijd hebben en niet nét met iemand anders in gesprek zijn, is het dit jaar mogelijk om vooraf een afspraak te maken om in vijftien minuten alle vragen te stellen. Zo kunnen bezoekers bij Martijn Vermeulen terecht om als één van de eerste corporatieprofessionals kennis te maken met de datamanager van de VastgoedCloud, vertelt Carola van Endt over de voordelen van VIP en laat Rein Bakker de highlights zien van ons integrale Portefeuille- en Assetmanagement Model. Aanmelden voor een gesprek met onze vastgoedexperts kan hier.”

Batavia Groep is op CorporatiePlein te vinden op stand 23.

Bron: Johan van den Beld | CorporatieMedia