Batavia Groep kijkt terug op een succesvol jaar

17-01-2019

Terugblik 2018
In het begin van het nieuwe jaar nemen we bij Batavia Groep graag de tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar. En wat was 2018 een fantastisch jaar voor ons! Het jaar begon met de keuze van SWEMP corporaties Mitros en Portaal voor ons Portfolio- en Assetmanagent Model (PAM) en Vastgoed Informatie Model (VIM) en eindigde met op de valreep nog twee nieuwe VIM en PAM klanten. Daarbij naderde het aantal VHE’s dat wij ondersteunen met onze producten dit jaar het miljoen! Hieronder blikken we terug op het jaar 2018 van Batavia Groep.

PAM groeit door
Na een uitgebreide gezamenlijke selectie kozen SWEMP corporaties Mitros en Portaal begin 2018 voor onze software voor vastgoedsturing. Portaal, dat ons VIM pakket al geruime tijd naar tevredenheid gebruikt, koos voor ons PAM-model. Mitros heeft zowel VIM als PAM geïmplementeerd. En deze mooie start van 2018 kreeg een vervolg in de rest van 2018. Er kozen maar liefst vijf corporaties voor PAM, onder andere Wooninc, Volkshuisvesting Arhnem en Parteon. Hierdoor nadert het aantal PAM corporaties de 20 en met de verwachte groei in 2019 kan gesteld worden dat wij een significante speler zijn geworden.

Tot slot hebben we in 2018 ook weer een aantal mooie 'PAM als dienst' trajecten succesvol mogen afronden.

Vernieuwing VIM in volle gang
We vinden het belangrijk om onze klanten actief te betrekken bij (nieuwe) producten. Daarom zijn we begin 2017 met een selecte groep VIM klanten van start gegaan met de VIM klankbordgroep. Het afgelopen jaar heeft de klankbordgroep actief meegedacht over de doorontwikkelingen van VIM en hebben we hard gewerkt aan het resultaat: de lancering van het Vastgoed Informatie Portaal (VIP) in oktober! Het Vastgoed Informatie Portaal (VIP) is de nieuwe interface van VIM. Deze nieuwe interface heeft naast een modernere lay-out, veel nieuwe mogelijkheden ten opzichte van de huidige VIM interface. Tevens wordt VIP gekoppeld aan het platform waarop we de komende jaren onze nieuwste innovaties gaan ontsluiten, de VastgoedCloud.

iWebsite live bij Wooncompagnie en Actium
Wooncompagnie stapte in 2018 over van ons klassieke Huurdersportaal naar iWebsite. De iWebsite verleidt huurders, zorgt voor een gedegen “customer journey” en past zich aan aan het profiel van de klant. En met de keuze voor iDIN is Wooncompagnie de eerste corporatie die two-factor authenticatie heeft ingevoerd! Ook Actium ging in 2018 live met iWebsite. De corporatie uit Assen werkt sinds begin 2018 met het Klantvolgsysteem en de Kennisbank van Batavia Groep en maakt sinds mei ook gebruik van iWebsite.

Batavia Groep bouwt mee aan toekomst VERA
Stichting VERA realiseert standaardisatie van informatie uitwisseling in de woningcorporatiesector. VERA betrekt hierin corporaties en leveranciers die in co-creatie deze standaard moeten vormgeven. Martijn Vermeulen, informatiespecialist bij Batavia Groep, is begin 2018 als informatie architect/analist toegevoegd aan het VERA architectuur-expertteam. Batavia Groep heeft hierdoor het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage mogen leveren om de VERA standaard te borgen en verder vorm te geven.

Kenniscentrum
Ook los van de software hebben we onze klanten in 2018 ondersteund.

Rondom het thema vastgoedsturing adviseerden wij onze klanten over verschillende strategische vraagstukken. In 2018 hebben wij daarom het aantal consultants en experts bij Batavia Groep uitgebreid. En door onze exclusieve samenwerking met Fakton, werken we steeds vaker samen met experts van Fakton bij corporaties aan opdrachten rondom vastgoedsturing.

Rondom het thema vastgoedinformatie hebben wij ondersteuning geboden aan corporaties die meer willen met vastgoeddata. Voor ons is dit altijd een combinatie van tooling (hoe) en inhoudelijke expertise (wat). Dit sluit perfect aan op onze ideeën over het verbinden van vastgoeddata en het belang van beheersbaarheid en kwaliteit van data. Ook ontwikkelden we in 2018 een VIM-scan, waarbij door een consultant van Batavia Groep in een paar korte stappen in kaart wordt gebracht hoe VIM wordt gebruikt, welke informatie vanuit welke bronnen ontsloten wordt, welke procesondersteuning gewenst is en welke informatie daarbij relevant is. De VIM-scan is inmiddels bij meerdere corporaties succesvol ingezet.

Blik op 2019
In 2019 realiseren wij via de VastgoedCloud en de doorontwikkeling van PAM en VIP de volledige integratie van tooling voor vastgoedsturing op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Hiermee zal onze positie als belangrijkste speler voor tooling voor vastgoedsturing voor woningcorporaties worden verstevigd.