Alle disciplines uit vastgoedsturing samenbrengen in één systeem

15-09-2020

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Algemeen Directeur Jeroen van Vliet van Batavia Groep.

Bezoekers van CorporatiePlein kunnen op de stand van Batavia Groep terecht voor oplossingen voor vastgoedsturing en vastgoedinformatie. Jeroen: “Bij vastgoedsturing zijn verschillende disciplines aan de orde, die elk hun eigen behoefte aan vastgoeddata en -informatie hebben. Batavia Groep is van oudsher expert in het verbinden van al deze verschillende invalshoeken. Dus waar een ERP-systeem vooral vanuit het huurcontract is opgebouwd, een TMS vanuit het waarderingscluster, een MJOB vanuit het onderhoudsblok, BIM vanuit bouwkundige elementen en de financiële prognose vanuit administratieve eenheden, vraagt vastgoedsturing om verbinding van al deze invalshoeken.”

VastgoedCloud
Met haar vastgoedsturingsoplossingen geeft Batavia Groep antwoord op dit vraagstuk, gaat Jeroen verder. “In onze nieuwe VastgoedCloud wordt de kwaliteit van de data continu gemonitord, is van alle mutaties inzichtelijk door wie, wanneer en met welke status is gemuteerd, en zijn alle datastromen tussen de verschillende invalshoeken transparant. In onze visie is daarnaast het werken met open standaarden een must. In de VastgoedCloud is VERA tot in alle facetten leidend geweest bij het ontwerp. En vanuit die open standaarden die sectorspecifiek zijn, maken wij ook de verbinding naar de standaarddefinities die door de overheid worden gebruikt. Hiermee kan via de VastgoedCloud ook zonder moeite een wereld aan open data worden ontsloten.”

En vanuit open standaarden die sectorspecifiek zijn, maken wij ook de verbinding naar de standaarddefinities die door de overheid worden gebruikt. Hiermee kan via de VastgoedCloud zonder moeite een wereld aan open data worden ontsloten.

Knooppunt
“Bij het ontsluiten van dit krachtige ‘big data knooppunt’ werken we met eigen tooling – VIP en PAM – en PowerBI,” legt Jeroen uit. “In onze eigen tooling staat het op maat, per rol of zelfs per persoon kunnen aanbieden van informatie die vanuit het proces relevent is centraal. Informatie in beeld, grafiek, tekst en kaart wordt eenvoudig gecombineerd in de gewenste samenstelling en komt overal via onze VastgoedCloud beschikbaar.”

Data analyseren en visualiseren
Naast informatie over de VastgoedCloud kunnen bezoekers van CorporatiePlein ook bij Batavia Groep terecht voor twee kennissessies. Jeroen: “Om 10:30 vertellen we hoe corporaties met VIP informatie uit diverse bronnen eenvoudige kunnen analyseren en visualiseren op een kaart. Met VIP krijgen ze grip op vastgoeddata doordat informatie uit verschillende bronnen wordt samengebracht op een centrale plek. Met de geavanceerde kaartfunctionaliteit van VIP, kunnen kenmerken van het eigen bezit veilig en eenvoudig gecombineerd worden met data en kaartlagen uit andere bronnen.”

“Om 14:00 laten we bezoekers ontdekken hoe ze controle houden over hun vastgoeddata. Hoe zorg je ervoor dat de vastgoeddata waarover je als corporatie kunt beschikken alleen op gecontroleerde wijze kan worden samengevoegd? En hoe zie je eenvoudig welke wijzigingen er zijn doorgevoerd? Dit én meer laten we zien tijdens de kennissessies op CorporatiePlein Online. Met de oplossingen van Batavia Groep kunnen bezoekers vervuiling in het bronsysteem direct signaleren. Wil je zelf zien hoe je eenvoudig de kwaliteit van de vastgoedinformatie borgt? Kom dan zeker langs tijdens de sessie.” Aanmelden voor onze kennissessies kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia